Bérteszt tábla – adókalkulátor a FairConto Zrt-től

A bérek, javadalmazások adózása kapcsán egyedülálló kalkulátort üzemeltet a FairConto Zrt., amely letöltés után Excelben szerkeszthető (szerkesztési hozzáférést nem adunk). A kalkulátorban 31 fajta jogviszony adó- és járulékterhei kalkulálhatóak, havi alapon, amelyet cafeteriaelemekkel lehet kiegészíteni. A kalkulátort nem tartalmazza a bértámogatásokat, a KIVA összegét és a rendkívüli jogrend idejére vonatkozó kedvezményeket.

A jogviszonyok között megtalálhatóak az egyéni- és társas vállalkozási jogviszonyok, akár járandóság nélküli járulékterhei mellett a szövetkezeti, bedolgozói, egyházi jogviszonyok is, de szerepelnek egyes EKHO jogviszonyok is. A kalkulátor segít az osztalék és a bérleti díj adózásában is. A kalkulátorban a nyelv átállítható angolra (English), ehhez a jogviszonyokat is angol nyelven kell kiválasztani. Kalkulátor angol nyelvű beállítással is egyből letölthető.

A kalkulátor jelenleg még tervezett minimálbér összeggel számol. A várakozásaink szerint a minimálbér 172.000 forint, a garantált bérminimum pedig 225.000 forint lesz.

A FairConto Zrt. ingyenes és bárki által használható kalkulátorával kapcsolatosan az esetleges visszajelzéseket várjuk e-mail címünkre.

Érdekesnek találta a cikket? Ossza meg másokkal!

Megosztás Facebookon