Letölthető anyagok

0 %

Adókalkulátorok

 

Adófizetési határidők

Az adófizetési határidők elmulasztása esetén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal úgy számolja a késedelmi pótlékot, hogy arról csak az évet követően, kb. szeptember végéig küld értesítést és a kamatot is ekkor terheli. (magánszemélyek esetén augusztus 31-ig) Az önkormányzati adóhatóság és más adóhatóságok a kamatot értesítés nélkül felszámítják, annak összege utólag derül csak ki. Az utalásoknál általában hivatkozásként a vállalkozás adószámát kell feltüntetni. A kisvállalkozásokra legjellemzőbb adónemek befizetési határideje: (amennyiben a befizetési határidő nem banki nap, a befizetés az első banki napon válik esedékessé)

 

Adózási áttekintők

 

Bérteszt

Ezek a táblázatok a munkavállalók és további 30 jogviszony javadalmazási modellezésére szolgál, cafeteria adatokkal együtt. A táblázat alkalmas az adó- és járulékkedvezmények havi szintű érvényesítésére. Egy elképzelt nettó bér adatból a bruttó bér célérték-kereséssel is megállapítható.

 

Számviteli Politika

Számviteli Beszámoló

Jelentősen megváltozott a számviteli beszámolókészítés gyakorlata. Ezért 2017-től már nem ajánlunk önálló beszámolókészítést, hiszen az a OBR segítségével előállítható. A tervezéshez, esetleg közbenső mérleghez használható ugyan az alábbi 2016-os verzió, de 2017-től már csak kiegészítő mellékletet kell “külön” készíteni.